FLIK Bueskyting

Organisering

Bueskyting er en individuell sport , uavhengig av alder, der alle trener på samme tid. Vi har 4 trenere som hjelper med skyteteknikk og presisjon. Samt være pådrivere for gode holdninger og god oppførsel, slik at  alle skal ha en positiv opplevelse på trening som igjen kommer til syne på stevner.

Trening/Treningstider

Innendørs trener vi i Eilert Sundt hallen på tirsdager 19.30-21.45 og på fredager 19.00-21.45.

Tirsdager er den dagen vi bruker til felles finpuss av teknikk og for de som trenger ekstra oppfølging.

Fredag blir brukt til egentrening og iblandt arrangerer vi stevner på disse fredagene.

Utendørstrening , mai-august, har vi i Alcoaparken på gressbanen bak Alcoahallen. Normalt har vi en trening i uka der som blir annonsert på gruppas Facebook-side.

Konkurranser/Stevner

Vi prøver å delta på så mange stevner som mulig i nærområdet. Dette være seg Lyngdal og Kristiansand.

Ellers i sør-vest regionen har vi anledning til å reise til Haugaland, Stavanger, Klepp og Gjesdal dersom de arrangerer stevner. Av større stevner kan vi delta på NM det året skytteren fyller 13 år.

NM innendørs kan arrangeres hvor som helst i landet i mars/april og NM utendørs det samme i august. Stavanger arrangerer hvert å 1.mai stevne som en innledning til utesesongen. Kristiansand har i flere år arrangert Kristiansand Open inne i november der Gimlehallen blir brukt.

Utstyr

For å drive med bueskyting trenger vi først og fremst en bue. Denne , med alt annet nødvendig utstyr, kan leies det første året man er medlem. Mange velger å kjøpe sin egen bue, og dette får de hjelp til av lederne i gruppa.

Ellers av utstyr kan en stille opp i treningsklær eller vanlig hverdagsklær samt innesko når vi er inne. Drakt for å stille med på stevner, blir utlånt til dem som vil være med. Ellers kan overtrekksdress og treningstøy i klubbfargene kjøpes til gunstige priser gjennom en egen betalingsløsning på FLIK klubbshop.

Kostnader

Medlemskontigenten er satt til 400,- pr kalenderår (01.01-31.12). I tillegg må man betale treningsavgift ut i fra vedtatte satser i FLIK som pt er 200,- til fylte 13 år, 400,- til fylte 17 år og 600,- for alle over 17 år.

FLIK bruker betalingssystemet WebOrg der all betaling av kontigent og treningsavgift blir gjennomført.

Hva er beskyting ?

Bueskyting er en idrett som fokuserer mye på individuelle ferdigheter, men det sosiale rundt bueskyting er også viktig. Ved store samlinger føles det som vi er “en stor familie” som møtes til en felles konkurranse.

Vil en vite mer om bueskyting, er det bare å følge linken: www.bueskyting.no/index.php/hva-er-bueskyting/bueskyting-sport-for-alle

Hovedsponsor

Snarveier