Om friidrett

Friidrettsgruppa i FLIK ønsker alle som har lyst til å prøve friidrett velkommen til oss.

Har du nettopp begynt i friidrettsgruppa, eller har du lyst til å begynne? Da finner du mye nyttig informasjon nedenfor.

Kontaktinformasjon finner man på egen side og under Trening.

Organisering

I friidrettsgruppa trener utøverne mye sammen uavhengig av alder, men på deler av treningene deler man opp i grupper fordelt etter alder, og på litt forskjellige øvelser.

Etter hvert som utøverne blir eldre blir de organisert i øvelses spesifikke grupper. Alle gruppene har egne trenere, og et opplegg som er tilpasset alderssammensetningen.

Treningene for de yngste gruppene forsøkes lagt opp med lek kombinert med basistrening, i tillegg til introduksjon av de spesifikke friidrettsøvelsene.

Trening / Treningstider

Informasjon om treningstider, mv oppdateres under «Trening», og vil også bli publisert på Facebook siden til FLIK Friidrett.

Konkurranser

Vi deltar og reiser årlig på flere stevner både i og utenfor kretsen. Reisemålene kan variere fra år til år. Ifølge Friidrettsforbundets reglement er det begrensninger på små barns deltakelse på vanlige stevner. Som hovedregel er yngste konkurranseklasse 10 år. Det finnes likevel flere lokale stevnetilbud også for de aller yngste, bla. har 9 åringer kunne delta på kretskarusell stevner lokalt. Disse stevnene er noe annerledes organisert, og mindre konkurransepregede enn vanlige stevner.

Vi arrangerer også 4 rekrutteringsstevner hvert år for alle opp til 10 år (ingen nedre grense). To stevner før skoleferien, og to stevner etter skolestart. Her får man prøve seg på 60 m, lengde og kast med liten ball. Alle får premie etter hvor mange stevner man deltar på. Bronse på første, sølv for ande og gull for tredje stevne. De som deltar på alle fire stevnene får statuett.

Utstyr

Hvilket utstyr trengs for å drive med friidrett? Det settes svært små krav til utstyr for de yngste friidrettsutøverne. Gode joggesko er det viktigste. Vi trener både ute og inne, men man kan bruke utesko også på treningene innendørs. Det er også viktig å kle seg slik at en ikke fryser under utendørs trening. En svett kropp blir fort kald under pauser, og da er ullundertøy veldig bra.

For de som synes at friidrett er gøy, og har lyst til å satse litt mer på det, og kanskje oppnå forbedringer av resultater, kan det være aktuelt å kjøpe piggsko. Det er ikke et krav og man kan godt være med å trene og konkurrere uten å ha piggsko.

Overtrekksdress og annet treningstøy kan kjøpes til gunstig klubb pris gjennom en egen bestillingsløsning på FLIK klubbshop.

Klubben har nylig inngått avtale med Trimtex om å levere nye konkurranse drakter til friidretten. Disse kan man kjøpe til svært gunstig pris. Dette er treningstøy av høy kvalitet, og er godt egnet også for de som ikke skal konkurrere, men bare ønsker å trene.

Informasjon og bestilling via trenerne.

Se kolleksjonen og priser her: Konkurransetøy

Kostnader

I tillegg til medlemskontingent som p.t. er kr. 400,- pr. kalenderår (01.01-31.12) må man betale treningsavgift til friidrettsgruppa som følger skoleår (01.09-31.08). Satsen varierer etter alder og antall treninger man deltar på.

FLIK bruker medlemssystem fra Spoortz og all betaling av treningsavgift (samt medlemskontingent) går gjennom dette systemet.

Treningsavgiften må være innbetalt før utøver kan delta på stevner for FLIK.

Friidrettslisens

Det er krav om lisens for alle arrangement i regi av klubber tilknyttet NFIF. Det er påkrevd at alle utøvere som skal delta på banearrangement har løst helårs lisens.

Alle deltakere på banearrangement må ha helårs lisens fra året de fyller 13 år. Unntaksvis gjelder ikke lisensordningen i banestevner der deltakerne stiller for sin skole, ref. NFIFs lov §20.2. Resultater som er oppnådd uten pålagt lisens vil bli strøket ved årsslutt uten øvrig begrunnelse, og således bli slettet fra offisiell statistikk.

Arrangør er ansvarlig for å gjennomføre en lisens sjekk på alle utøverne som deltar på arrangementet.

Pris for helårs lisens (Krav om grunn lisens, men frivillig om man vil ha utvidet lisens, se vilkårene for forskjellen):
Grunn lisens kr 475
Utvidet lisens kr 1050

Mer informasjon på: Link til bestillingsside

NB! FLIK anbefaler at alle betaler lisens så tidlig i året som mulig, selv om man ikke er sikker på om man kommer til å delta på stevner.

Hva er friidrett?

Friidrett er en idrett som består av mange øvelser (løp, hopp, kast), og som til sammen gir utfordringer for hele kroppen.

Utførelse og dommerregler er forskjellige for alle øvelsene, og det er derfor vanskelig å følge med i et friidrettsstevne uten å ha litt kunnskap om dette.

Norges friidrettsforbund har derfor laget et hefte med enkle forklaringer om utførelse og dommerregler for hver enkelt øvelse. Heftet som heter «Friidrett for publikum» og kan leses her.

Hovedsponsor

Snarveier